Održana Završna konferencija projekta „Kreativno online“

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U Radoboju se 22. ožujak 2022. održala Završna konferencija putem koje su predstavljeni rezultati jednogodišnjeg projekta “Kreativno online”, čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo “Zagorec” Radoboj uz partnerstvo s Općinom Radoboj i Muzejom Radboa. Vrijednost projekta iznosi 347.715,13 kn i u 100% iznosu se financira iz Europskog socijalnog fonda, a projekt se provodio od 22.03.2021. do 22.03.2022. godine. 

Projektom se unaprijedila i poboljšala socijalna uključenost, umjetničke i kulturne aktivnosti u općini Radoboj koje su se odvijale u 22 dnevnom programu, odnosno u 22 satnom programu putem vizualnih platformi. Aktivnosti su bile interesantne, edukativne, zanimljive i rezultirale su i daljnjim druženjima i razvojem drugih kreativnih sadržaja. Za osobe starije od 54 godine bilo je planirano i realizirano 6 vrsta radionica  likovna, radionica glume, kulturne baštine, lutkarstva, kiparstva, radionica glume i radionice kazališne kritike. 

Za mlade do 25 godina organizirano je i realizirano 10 radionica likovne, kulturne radionicama, radionice kulturne baštine, ilustracije, lutkarstva, kiparstva, glume, pisanja, komponiranja i slušaonice klasične glazbe. Za njih je bila organizirana i radionica filmske kritike te online susreti sa 4 pisca za djecu i mlade. U početnom dijelu projektnih aktivnosti izvršio se izbor svih voditelja radionica, izrađena je web stranica KUD – a putem koje su se svi zainteresirani prijavljivali za sudjelovanje na kreativnim sadržajima. Prijave su bile otvorene cijelo vrijeme, tijekom trajanja projektnih aktivnosti, a radionice su počele u rujnu i trajale sve do kraja projekta. 

Voditelji su tijekom perioda odradili pojedinačno po 22 dana odnosno 22 satni program po radionici. Kada se sve zbroji, odrađeno je više od 224 dana participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti za mlađe od 25 godina i 132 dana za starije od 54 godine. Ukupno je to preko 356 sati raznovrsnih aktivnosti. Sve su radionice bile uspješne i kreativne, a ta uspješnost vidljiva je putem objavljenih e-zbirki radova, e- kataloga te virtualnih izložbi radova nastalih na raznovrsnim radionicama.