Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Naziv projekta: Kreativno online

Kreativno online naziv je odobrenog projekta pod oznakom UP-02.1.1.14.0041 prijavljenog od KUD-a „Zagorec“ Radoboj u partnerstvu s Općinom Radoboj i Muzejom Radboa. Projekt je prijavljen na poziv Umjetnost i kultura online (UP.02.1.1.14.) objavljen od strane Ministarstva kulture i medija. Projektni je prijedlog odobren za financiranje temeljem Odluke o financiranju od 8.ožujka 2021. godine.

Nositelj projekta:

Partneri na projektu:

Razdoblje provedbe projekta:

Vrijednost projekta:

Iznos koji sufinancira EU:

Jednogodišnji projekt Kreativno online sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i namijenjen je starijima od 54 godine i mladima do 25 godina s područja Radoboja i okolice čiji je interes likovna, dramska, glazbena i filmska umjetnost i kulturna baština.

Realizacijom projekta će se unaprijediti i poboljšati socijalne uključenosti, umjetničke i kulturne aktivnosti u Općini Radoboj koje će se održavati putem online radionica prilagođenima trenutnim epidemiološkim uvjetima. Online radionice trajati će u 22 satnom, odnosno 44 satnom programa putem vizualnih platformi. To su radionice iz raznovrsnih područja; kreativnog pisanja, kiparstva, likovne i glazbene umjetnosti, dramske, filmske i kazališne umjetnosti i mnoge druge zanimljive radionice poput književnih susreta s piscima, radionica komponiranja i slušanja klasične glazbe, a proizašli radovi objaviti će se u e-zbirkama radova na internetskoj stranici udruge koje će se izraditi u sklopu projekta Kreativno online!

Svrha projekta

Svrha je projekta potaknuti i pružiti mogućnost osobnog kreativnog razvoja, razviti edukativnu i kulturno-umjetničku komponentu i vještine naših mještana uz online povezivanje i druženje s drugim vršnjacima koji imaju slične interese kako bi i dalje unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji razvijali socijalnu interakciju u svrhu sprječavanja socijalne isključenosti.

Kontakt osoba za više informacija:

Ivana Hazulin Pospiš, info@radboa.com

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.