Radionice kazališne kritike

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U mjesecu siječnju održane su dvije radionice kazališne kritike. Na prvoj radionici polaznici/polaznice se zajedno s mentorom pripremaju za gledanje predstave „Hotel Zagorje“. Na drugoj radionici polaznici/polaznice analiziraju predstavu s naglaskom na osnovnom konceptu predstave u predstavi i analiziraju kritički zapis Nenada Kralja.

U mjesecu veljači također su održane dvije radionice kazališne kritike. Uoči prve radionice mentor je sa polaznikom Nenadom Kraljem pogledao predstavu „Rastava braka“ ADU Kaj u kojoj glume polaznici Marijan Bačanek te Đurđica Seleš. Nakon odgledane predstave, polaznici/polaznice su zauzeli kritički pristup te su analizirali pojedine elemente s fokusom vica kao nosivog djela predstave. Također su analizirali probleme prijelaza u predstavi i pokušaj izbjegavanja monotonije.

Uoči druge radionice u mjesecu veljači, polaznici/polaznice su pogledali predstavu „Plivaj i drž’ glavu iznad vode“ DK Pentravci. Ovaj put naglasak nije bio toliko na kritičkoj analizi predstave, nego na dobrim i lošim aspektima scenske i izvedbene mode, kao što su izlazak na scenu iz gledališta, komunikacija i sl.