Radionice kazališne kritike

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Unutar projekta Kreativno online prijavljenog od KUD-a „Zagorec“ Radoboj u partnerstvu s Općinom Radoboj i Muzejom Radboa održane su tijekom 9. mjeseca online radionice kazališne kritike.

Predavač radionica dr. sc. Igor Tretinjak, kazališni je kritičar i predavač na  Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku na programu za lutkarstvo Odsjeka za kazališnu umjetnost.

U uvodnom satu polaznici/polaznice su se s voditeljem radionica dogovorili/dogovorile oko daljnjih smjerova kretanja radionica. Također, razgovaralo su o kazalištu danas, razlikama i sličnostima između amaterskog i profesionalnog kazališta te o kazališnoj kritici nekad i danas.

Nastavak radionica uslijedio je tijekom 10. mjeseca kada su polaznici/polaznice zajedno s voditeljem pogledali/pogledale predstavu „Mjesec dana na selu“ u Teatru & TD.

Na samim radionicama obrađivale su se različite tematike unutar domene kazališne kritike; 1. 10. radilo se na uvodu u kazališnu kritiku i vrste kritike. 10.10. obrađena je analiza elemenata kazališne izvedbe na primjeru predstave „Tako ljudi govore“. 17.10. radila se umjetnička kazališna kritika. 24.10. izvršena je priprema za kritičko praćenje predstave „Mjesec dana na selu“, dok je 31. 10. obrađena analiza pojedinih aspekata predstave „Mjesec dana na selu“.

Radionice će se održati u 22-satnom programu, a nastavak se očekuje tijekom narednih mjeseci.