Djelatnost KUD-a Zagorec svojim nastupima obogaćuju i Radobojske mažoretkinje. One djeluju od veljače 2009. godine. Ideja za osnivanjem mažoretkinja potekla je od pok. Dragutina Crneka, tadašnjeg voditelja Puhačkog orkestra Radobojska zvona. Cilj udruge je okupiti što više ženske mladeži, poučiti ih mažoret plesu, potaknuti ljubav prema sportu te iskoristiti slobodno vrijeme na što kreativniji način, upoznati svoju domovinu i ujedno nastupima promovirati svoje mjesto.
Dragica Pospiš, nastavnica u OŠ Side Košutić Radoboj bila je njihova dugogodišnja voditeljica i organizatorica. Nedavno je mažoretkinja Ana Broz preuzela organizacijski dio vezano za održavanje nastupa, treninga i ostalih voditeljskih poslova. Trenerica im je Sonja Vukmanić, koja se proslavila u radu sa Desinićkim mažoretkinjama kao i u radu s Radobojskim mažoretkinjama. Do sada su ostvarile veliki broj nastupa. Redovito nastupaju na školskim, crkvenim, sportskim i kulturnim događanjima u Radoboju i diljem županije. Rado se odazivaju na poziv drugih udruga ako imaju financijske mogućnosti, te često gostuju na Matejni u Viškovu, na Ljetu u Mariji Bistrici i Smotri mažoretkinja u Ludbregu. Ostvaruju dobru suradnju s domaćim puhačkim orkestrima Radobojska zvona i Mirna, a na gostovanjima često nastupaju i s puhačkim orkestrima Špoljari Petrovsko, Straža, Tuhelj i GPO Krapina.
Rad su započele sa dvije grupe i 37 članica a sada broje 60-tak članica koje su raspoređene u pet dobnih skupina starosti od 4 godine do 18 godina. Okupljaju djevojčice s područja Radoboja, Mihovljana, Šemnice i Jesenja. U svojim žuto crnim uniformama prepoznatljivi su simbol i ponos Radoboja i prave ambasadorice svoje općine podno gore Strahinjščice.
Među nastupima u proteklim godinama najradije spominju sudjelovanja na Samoborfestu. Riječ je o natjecateljskoj manifestaciji gdje su postizale zapažene rezultate i osvojile mnogo medalja.
Prvo putovanje izvan granica domovine bilo je 2011. godine s Desiničkim mažoretkinjama. Bilo je to četverodnevno gostovanje u Svidniku u Slovačkoj te nastup na međunarodnoj smotri u Poljskoj kada su prvi puta obukle svoju crno žutu uniformu. Sljedeće godine zajedno s Desinićkim mažoretkinjama bile su domaćini mažoretkinjama i folklorašima iz Slovačke koje su ugostili na Viru i u Radoboju. 2018. godine bile su na trodnevnom putovanju u Češkoj u gradu Podebrady. 2019. godine godine provele su pet dana u Crnoj Gori i sudjelovale na Festivalu folklora i mažoreta u Herceg Novom.
S posebnom radošću se sjećaju i nastupa prilikom gostovanja zagrebačkog Dinama i utakmice s NK Radoboj u nogometnom kupu Hrvatske kao i ovogodišnjeg nastupa pred predsjednicom Kolindom Grabar – Kitarović u Krapini.
Od samih početaka imaju dobru suradnju s Općinom koja im pomaže u financiranju putovanja i nabavi opreme i uniformi kada im je potrebno dok im Osnovna škola Side Košutić osigurava dvoranu za treninge.
2019. godine proslavile su 10. godišnjicu rada i ugostile su mažoretkinje iz Češke iz grada Hulina s kojima su se sretale na Samoborfestu i na natjecanju u Poderbrady. Drage gošće bile su im i mažoretkinje iz Desinića koje su im stalne pratilje na putovanjima. Ugostile su i Halubajske mažoretkinje iz Viškova, Krapinske mažoretkinje kao i mažoretkinje iz Petrovskog. U mimohodu kroz Radoboj povodom 10. godišnjice rada svaku je grupu mažoretkinja pratio gostujući puhački orkestar; Gradski puhački orkestar Krapina, Puhački orkestar Špičkovina, Puhački orkestar Steklarna Rogaška, Puhački orkestar Lijepa naša Kumrovec i Puhački orkestar Špoljari Petrovsko. Proslava 10. godišnjice rada predstavlja veliki uspjeh u radu radobojskih mažoretkinja koji se ostvario zahvaljujući publici, roditeljima, trenerici Sonji i voditeljici Dragici, predsjedništvu KUD-a Zagorec kao i potpori lokalne zajednice.

Foto arhiva
Radobojske-mazoretkinje-6 Radobojske-mazoretkinje-5 Radobojske-mazoretkinje-7 Radobojske-mazoretkinje-4 Radobojske-mazoretkinje-2 Radobojske-mazoretkinje-3 Radobojske-mazoretkinje-20 Radobojske-mazoretkinje-1 Radobojske-mazoretkinje-19 Radobojske-mazoretkinje-21 Radobojske-mazoretkinje-18 Radobojske-mazoretkinje-17 Radobojske-mazoretkinje-15 Radobojske-mazoretkinje-14 Radobojske-mazoretkinje-16 Radobojske-mazoretkinje-13 Radobojske-mazoretkinje-11 Radobojske-mazoretkinje-12 Radobojske-mazoretkinje-7 Radobojske-mazoretkinje-9 Radobojske-mazoretkinje-8 Radobojske-mazoretkinje-10 Radobojske-mazoretkinje-6 Radobojske-mazoretkinje-5 Radobojske-mazoretkinje-4 Radobojske-mazoretkinje-1 Radobojske-mazoretkinje-3 Radobojske-mazoretkinje-2 Radobojske-mazoretkinje-10 Radobojske-mazoretkinje-8 Radobojske-mazoretkinje-9